Пишете ни

Защо резервните копия на данните са важни за бизнеса?

10.10.2017

Създаването на резервно копие на критичната информация от даден работен компютър е често пренебрегвано действие от много собственици на фирми и техния персонал. В случай на непредвидена загуба на данни, без предваритено да сте подсигурили начин за възстановяването им, това би могло да има трайни и негативни последици върху бизнеса ви. Поддържането на актуален бекъп на служебната информация, автоматично предотвратява катастрофалните загуби след заразяване с вирус, или след щети в хардуера, предизвикани от токов удар, кражба, пожар и природни бедствия.

Особено актуални напоследък са така наречените крипто вируси, които не повреждат файловете ви, а ги криптират със сложен алгоритъм и внезапно се оказва, че не можете да отворите нито един от тях. Получавате съобщение от създателите на вируса, които ви искат откуп, за да декриптират файловете. Но ако вие вече разполагате с актуално резервно копие на ценната ви информация, ще можете лесно и бързо да я възстановите, а хакерите си остават с празни ръце.

Ние от Helpdesk Bulgaria знаем, че информацията ви е ценна и евентуалната й загуба, би ви струвала скъпо. Ето защо, спазвайки добрите практики в сферата на информационните технологии, можем да ви предложим различни възможности за съставяне на резервни копия на данните, спрямо нуждите и обема на вашия бизнес. Можем да гарантираме за сигурността при съхранение на информацията върху наш сървър, или върху различни подходящи за целта ваши устройства.

Можете да се свържете с нас и да обсъдим най-добрия вариант за създаване на резервни копия на точния обем и тип информация, която държите да бъде допълнително подсигурена. Очакваме ви!