Пишете ни

Защо резервните копия на данните са важни за бизнеса?

10.10.2017

Създаването на резервно копие на критичната информация от даден компютър е често пренебрегвано действие от много собственици на фирми и техния персонал. Всяка непредвидена загуба на данни би могла да има трайни и негативни последици върху бизнеса ви, ако не сте предвидили начин за възстановяването им. Поддържането на актуален бекъп на служебната информация, автоматично предотвратява евентуални загуби след заразяване с вирус, или след повреди причинени от токов удар, кражба, пожар, природни бедствия и други.

Особено актуални са така наречените крипто вируси. Те не повреждат файловете ви, а ги криптират със сложен алгоритъм и внезапно се оказва, че не можете да отворите нито един от тях. Получавате съобщение от създателите на вируса, които искат откуп в замяна на това да декриптират файловете. Но ако вие вече разполагате с актуално резервно копие на ценната ви информация, ще можете лесно да я възстановите. А пък хакерите остават с празни ръце.

Ние от Helpdesk Bulgaria знаем, че информацията ви е ценна и евентуалната й загуба би ви струвала скъпо. Ето защо, спазвайки добрите практики в сферата на информационните технологии, можем да ви предложим различни възможности за съставяне на резервни копия на данните, спрямо нуждите и обема на вашия бизнес. Гарантираме за сигурността при съхранение на информацията върху наш сървър, или върху различни подходящи за целта ваши устройства.

Можете да се свържете с нас и да обсъдим най-добрия вариант за създаване на резервни копия на точния обем и тип информация, която държите да бъде допълнително подсигурена. Очакваме ви!