Пишете ни

8 причини да наемете външен IT отдел

28.09.2017

Всеки активен и динамичен бизнес работи ползотворно с помощта на компютърни устройства, които имат нужда от постоянна поддръжка, наблюдение и  ъпгрейд. Наемането на IT специалист на работа във вашата организация или дори цял IT отдел, се оказва нерентабилно, особено за малки и средни предприятия. А и всички знаем, че разходите по заплащане на труда на IT специалистите не са никак малки. Ето защо се наблюдава тенденция собствениците на малък и среден бизнес да наемат външна компания, която изцяло да поеме грижата за тяхната IT инфраструктура, но под формата на абонаментна услуга. Няма нищо случайно в това и причините не са никак малко. Трудно бихме могли да ги изброим всички, но ще ви представим по-голямата част от тях.

1. По-малък финансов ресурс

Месечната стойност на абонаментната компютърна поддръжка е в пъти по-малка от сумата, която бихте платили за нает във фирмата служител IT специалист. В това число можем да добавим разходите за заплата, данъци, осигуровки, застраховки, платени отпуски и други финансови разходи, които са за сметка на работодателя.

2. Същата бърза реакция в случай на проблем

Независимо, че вашият нает IT отдел физически не се намира в същата сграда, специалистите могат да извършват софтуерни настройки по работните станции и сървъри.  Отсраняването на възникнали проблеми става чрез средства за електронна комуникация и софтуер за отдалечен достъп.

3. Ясни и точни договорени условия

С подписване на договр за абонаментна компютърна поддръжка, вие разполагате с точни и ясни условия на ползване на услугата, гарантиращи ви спокойствие и сигурност напред във времето.

4. Непрекъсваемост на работните процеси

Когато имате надежден екип, на когото можете да разчитате, съвместната ви работа ще тече гладко и непрекъсваемо. При възникване на непредвиден проблем с компютрите или мрежата, той може бързо и лесно да бъде отстранен, защото предварително сте осигурили кой да поеме грижата за това.

 

В Helpdesk Bulgaria можем да ви предложим дори повече, тъй като имаме дългогодишен опит с партньори и клиенти, работещи в различни сфери на дейност. Доброто отношение, високото качество на услугата и корпоративната кибер сигурност са от ключово значение за всяка от страните. Към изброените по-горе предимства от нас добавяме:

5. Антивирусна защита за всички компютърни устройства

И тук не става дума за просто антивирусна програма, а за защита на много по-дълбоко ниво. Съвместно с нашите партньори F-Secure - доказан лидер в защитата от кибер атаки и зловреден софтуер, осигуряваме напълно безплатно лицензирана антивирусната защита Protection Service For Business, с пълен пакет от функции и възможност за централизирано управление. 

6. Периодична профилактика на работните станции

Така както е препоръчително редовно да следите изправността на автомобила си, така ние държим да правим профилактично проследяване и подобряване работата на компютрите във вашата организация. Това би могло да предотврати бъдещи повреди, забавяне и грешки в работата на системите.

7. Преференциални цени при закупуване на оборудване

Всички наши клиенти, сключили договор за комплексна компютърна поддръжка, могат да разчитат на отсъпки при закупуване на всякакъв вид IT оборудване, ремонт на принтери и зараеждане на тонер касети.

8. Индивидуален подход към всеки клиент

Придържайки се към най-добрите практики, ние предлагаме индивидуализирани решения за всеки клиент. Знаем, че дадено ефективно решение за едни, може да бъде неефективно за други.

Ако досега сте мислили, че веднъж влезли в употреба компютрите остават все така функционални и за в бъдеще, то сега е време да осъзнаете, че те ще се нуждаят от грижа и постоянно надграждане. Ние в Helpdesk Bulgaria можем да ви предложим надеждна, ефективна и качествена компютърна поддръжка. Обадете ни се, за да обсъдим най-доброто решение за вашия бизнес!