Пишете ни

Удобство и сигурност с виртуална частна мрежа

29.09.2017

VPN (Virtual Private Network) е изключително полезен инструмент. Той не служи само за споделяне на файлове, приложения и други ресурси между физически отдалечени устройства, а дори и защитава вашата онлайн неприкосновеност. Можете да бъдете сигурни, че сдобивайки се с виртуална частна мрежа, тя ще бъде само и единствено ваша, защото информацията, която тече по нея е криптирана и никой не може да я използва, освен вие и хората, на които сте дали достъп до нея.

За какво може да ви послужи VPN?

Ако ви е  нужен файл от компютъра на колега, работещ в другия край на света, или ако той поиска да разпечата документ, който сте създали вие - то в тези случаи, чрез VPN директно ще получите отдалечен достъп до нужната ви информация. Дори ще можете да разпечатате документ от вашия компютър директно на принтера на колега, намиращ се в друг град.

Ако сте в командировка и ви се наложи да използвате Wi-Fi връзката на хотела, парка или ресторанта, с VPN вашата онлайн сигурност ще бъде гарантирана. Oт всяка точка на света, виртуалната мрежа, която използвате не позволява на никого да проникне и прихване вашите данни.  Добре е да знаете, че ако целият ви интернет трафик минава през VPN тунела, то неговата скорост ще зависи от скоростта на интернет връзката, която използватете в момента.

Ако пътувате често, желаете да запазите своята анонимност и да предпазите кореспонденцията си, можете да изпозлвате VPN технологията за конфиденциалност и  достъп до служебните си ресурси.

Как се случва това?

Изграждането на VPN се осъществява посредством устройство, служещо за сървър и находящо се в дадена локация. Чрез протоколите, които използва, вашият трафик минава през криптирания тунел на VPN-а и никой, свързан в същата интернет мрежа не може да вижда какви сайтове посещавате и какви пароли, файлове или ресурси използвате.

Ако вече смятате, че  виртуалната частна мрежа би била удобна и полезна за вашия бизнес, не се колебайте да се сържете с нас и да обсъдим възможностите за изграждане и конфигурация на VPN, съобразени конкретно с вашите нужди.